Vijesti
08. July 2021.
Foto:
Kium

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić potpisao je 1. srpnja dekrete za nove službe u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji.

Don Željko Majić razrješuje se službe generalnog vikara i moderatora Biskupijske kurije i nastavlja vršiti službu ravnatelja Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Don Nikola Menalo razrješuje se službe župnika župe Presvetoga Trojstva Blagaj-Buna i imenuje se generalnim vikarom Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i moderatorom Biskupijske kurije.

Don Ante Luburić razrješuje se službe kancelara Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i imenuje se biskupskim vikarom za Trebinjsko-mrkansku biskupiju sa sjedištem u Stocu i župnikom katedralne župe Rođenja BDM u Trebinju.

Don Stipe Gale razrješuje se službe župnika župe Svih Svetih u Aladinićima i imenuje se kancelarom Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Don Domagoj Markić razrješuje se službe osobnog biskupovog tajnika i vicekancelara i šalje se na poslijediplomski studij iz kanonskoga prava u Rim.

Don Ante Jukić razrješuje se službe župnog vikara župe Gospe od zdravlja u Neumu i imenuje se osobnim biskupovim tajnikom i vicekancelarom Biskupskog ordinarijata.

Don Davor Berezovski razrješuje se službe župnog vikara u katedralnoj župi Marije Majke Crkve u Mostaru i imenuje se župnikom župe sv. Ante Padovanskog – Ploče-Tepčići.

Don Ivica Boras razrješuje se službe župnika župe sv. Mateja apostola i evanđeliste u Mostaru i imenuje se župnikom župe sv. Jure u Viru.

Don Slaven Ćorić razrješuje se službe župnog upravitelja župe sv. Ante Padovanskog u Sutini i imenuje se župnikom župe Presvetog Trojstva – Blagaj-Buna.

Don Dragan Filipović razrješuje se službe župnika župe sv. Franje Asiškog u Čapljini i imenuje se regensom chori i župnim vikarom u katedralnoj župi Marije Majke Crkve u Mostaru.

Don Josip Galić razrješuje se službe župnika župe Presvetog Srca Isusova u Potocima i imenuje se župnikom-moderatorom katedralne župe Marije Majke Crkve u Mostaru.

Don Marin Krešić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Jure u Viru i imenuje se župnikom župe Svih Svetih u Aladinićima.

Don Tomislav Ljuban razrješuje se službe župnog upravitelja župe Presvetog Srca Isusova u Čeljevu i imenuje se župnikom župe s. Mateja, apostola i evanđeliste, Rudnik-Orlac u Mostaru.

Don Rajko Marković razrješuje se službe župnika župe sv. Ilije Proroka u Stocu i imenuje se župnikom župe Presvetog Srca Isusova u Potocima.

Don Pero Miličević razrješuje se službe župnika župe sv. Ante Padovanskog u Raskrižju i župnog upravitelja župe sv. Kate u Grudama i imenuje se župnikom župe sv. Luke – Ilići, upraviteljem župe sv. Marka – Cim u Mostaru, upraviteljem župe Bezgrješnog začeća BDM u Jablanici te upraviteljem župe Svih Svetih u Drežnici.

Don Ante Pavlović razrješuje se službe župnog upravitelja župe Presvetog Srca Isusova u Studencima.

Mons. Luka Pavlović razrješuje se službe župnika katedralne župe Marije Majke Crkve u Mostaru i imenuje se župnikom „in solidum“ iste župe.

Don Mate Pehar razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Mateja apostola i evanđeliste u Mostaru i imenuje se župnikom župe sv. Ante Padovanskog u Sutini.

Don Ivan Perić razrješuje se služe župnika župe sv. Luke – Ilići i upravitelja župe sv. Marka – Cim u Mostaru i imenuje se župnikom župe i upraviteljem svetišta Presvetog Srca Isusova u Studencima.

Don Ilija Petković razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Ivana, apostola i evanđelista, u Mostaru (Centar-Zalik) i imenuje se župnikom župe sv. Franje Asiškog u Čapljini.

Don Ljubo Planinić razrješuje se službe župnika župe sv. Ilije Proroka u Kruševu i imenuje se župnikom župe sv. Ilije Proroka u Stocu.

Don Ivica Puljić razrješuje se službe župnika župe Gospe od Zdravlja u Neumu i imenuje se duhovnim pomoćnikom u istoj župi.

Don Josip Radoš razrješuje se službe župnog vikara u katedralnoj župi Marije Majke Crkve u Mostaru u imenuje se župnikom župe sv. Ante Padovanskog u Raskrižju i župnim upraviteljem župe sv. Kate u Grudama.

Don Ivo Šutalo se razrješuje službe biskupskog vikara za Trebinjsko-mrkansku biskupiju i župnika katedralne župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju i imenuje se župnikom župe Presvetog Srca Isusova u Čeljevu.

Don Marko Šutalo razrješuje se službe župnika župe Bezgrješnog začeća BDM z Jablanici i upravitelja župe Svih svetih u Drežnici i imenuje se župnikom župe sv. Ilije Proroka u Kruševu i Ravnateljem Svećeničkog doma u Mostaru.

Don Mladen Šutalo razrješuje se službe župnika župe sv. Ivana, apostola i evanđelista, u Mostaru (Centar-Zalik) i imenuje se župnikom župe Gospe od Zdravlja u Neumu.

Don Ivan Turudić razrješuje se službe župnika župe sv. Ante Padovanskog – Ploče-Tepčići, i imenuje se župnikom župe sv. Ivana, apostola i evanđelista, (Centar-Zalik) u Mostaru.

Don Ivan Aničić, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi sv. Marka evanđeliste – Cim i sv. Luke evanđeliste – Ilići u Mostaru.

Don Branimir Bevanda, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u Katedralnoj župi Marije Majke Crkve u Mostaru.

Don Antonio Krešić razrješuje se službe župnog vikara u župama sv. Marka i sv. Luke u Mostaru (Cim – Ilići) i imenuje se župnim vikarom u župi sv. Ivana, apostola i evanđelista u Mostaru (Centar – Zalik).

Don Vinko Nenadić, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi sv. Mateja, apostola i evanđeliste u Mostaru.

Don Vinko Puljić imenuje se duhovnim pomoćnikom u župi sv. Tome apostola u Mostaru.

Don Tomislav Rajič, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi Presvetog Trojstva – Blagaj-Buna.

Na prijedlog provincijala Hercegovačke franjevačke provincije imenovani su sljedeći redovnici na službama u  Mostarsko-duvanjskoj biskupiji:

Fra Marko Bandić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Tomislav Crnogorac, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Fra Luka Ćorić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe Krista Kralja u Čitluku.

Fra Džoni Dragić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Fra Ante Kelava imenovan je župnim vikarom župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Fra Ivan Landeka razriješen je službe župnog vikara župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan je župnim vikarom župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Fra Andrija Majić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Antonio Primorac, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe sv. Jakova u Međugorju.

 

POVEZANI ČLANCI

NAJČITANIJE